My photo
Bila otak dah penuh dengan benda yang nak ditulis.. Disini bermula nya karangan cerita yang panjang lebar..ngeh ngeh

Tuesday, November 29, 2011

Wordless Wednesday #17

Wordless Wednesday #17
Jacob Black in Breaking Dawn!!

XOXO
Shahidayaacob

Wednesday, November 23, 2011

Misi Yang perlu Dilaksanakan!!

Pernah tengok 300 before ni?? Bagi aku 300 ney best la...berkisah kan puak sparta yang mampertahankan negara mereka dari dijadikan hamba..
so bila Immortals ni release rasa bersemangat la nak tengok..bajet best macam 300..because pengarah yang sama (tak silap lah)..bila dah masuk panggung, start jew cerita mula excited..tak dapat duduk diam ha...afer 1 hour...mula rasa nak kuar wayang...yang part aku rasa pelik..boleh plak dewa/tuhan diorang menjelma depan2..siap bagi nasihat lagi ha..

''only for this time i will help you..start to stand on your own feet''


Tak adalah best sangat...biasa-biasa je la...erm...tak ada la best tahap gaban...dah beli tiket so duduk jew la menikmati cerita dengan tekun...aku ney dah la ada kencing manis, boleh plak banyak aksi ganaz-ganaz..mula la rasa seram2 sejuk..banyak kali gak la aku tutup mata..macam pergi tengok cerita hantu...

Rasa nak gugur jantong tengok immortals ni...Ngeri lebih..harapkan pelakon je la yang chumel2...tu yang dapat bertahan lama...hohoho *huk *huk

macho gila
Hero bersama Epirus bow yang memang power gila
1 panahan boleh merobohkan kubu pertahanan kowt
Heroin yang boleh tengok masa depan...pergh!!
Hari ni Breaking Dawn & Puss in Boots release...hohoho...
Citer yang memang aku nak sangat tengok
Breaking Dawn aku kena tengok from first movie...huhuhu...nanti pergi tengok mula la tak faham...sebelum kena tendang keluar dari wayang bagi aku research dulu..hohoho...bila dah faham tengok tak rasa macam pelik sangat...

So minggu ni, misi menonton cerita twilight sampai habis!!...


XOXO
Shahidayaacob

Tuesday, November 22, 2011

Wordless Wednesday #17

Wordless Wednesday #17
Zaman Kegemilangan
XOXO 
Shahidayaacob

Monday, November 21, 2011

Feelings that I could not imagine right now...*wink *wink

Hari aku rasa gembira sangat2..tak taw la sebab apa..maybe because Malaysia menang kowt..hahaha..tu yang bersemangat nak pergi kerja...

Harimau Muda Baham Garuda!!

Semalam sanggup tunggu smpai habis game...Penalti la yang paling cuak...nak tak nak kena tunggu gak...Akhirnya Alhamdulilah berjaya juga harimau melaya...*Auuummmmm

Saat2 genting yang penuh  bermakna bagi Malaysia..Tahniah!!



Lawak yang sangat Chumel

Ketibaan Hero2 Malaya
Dan pada masa yang sama aku pun rindu dekat adik aku yang berada di labuan...entah bila nak balik...huhuhu...sedih la bila dengar dier tak diberi makan...if kena basuh baju tu semua kira normal..tapi tak diberi makan...hurm..then kna buat kerja berat...

Hope dier kuat berada si sana...Kami semua mendoakan yang terbaik untuk Kamal...
His Convocation
Bodyguard ku di masa hadapan
before berangkat ke labuan

XOXO
Shahidayaacob

Tuesday, November 15, 2011

Monday, November 14, 2011

Fasyalyshira BerGabung!!

kali ni kami semua bergabung, bersatu semula di genting..trip to PD tak ckup sorang..so kali ney kami cukup berlima...alhamdulilah...

First thing yang mama tnya bila aku menjejak kaki belah kanan aku ke dalam rumah..

''baru balik dari pantai kew??...bukan pergi Genting ke tadi??''

''eh mana ada ida g pantai...Betoi mama ida g genting tadi (sambil buat muka chumel), Naper mama?..why? why?''


''Awat muka hang terbakar??''

''APA!!..TERBAKAR??...berlari terus ke depan cermin...YA ALLAH..awatnya jadi lagu ney,huhuhu...kulit ku kemerah - merahan...macam orang balik dari mandi kat pantai''

Tapi kira ok la g panas, that's mean cuaca elok untuk bermain..dari hujan,semua tak dapat main...lagi rugi beli tiket mahal2 tak dapat main semua...

Permainan pertama yang diterjah...main pusing2 sampai pening...
Next : Solero..Game ney la wat aku Demam sampai sekarang..seronok sangat kan nak naik..ha masa trun awat gigil,,kalu menjerit jangan cakap la...bergema suara...
muka cuak dah terserlah
Wajah lega selepas dapat turun dari tempat yang tingi di awang awangan
ceh ceh ayat...
candid...love it 
Finally...pic yang sempurna
Malaysia Next Top Modelito

menunggu giliran dengan penuh sabar
with Baim & fara yang gagah
minah2 telefon..harap maklum
ehem2...lalalala
Now time tok balikkk...bernasib baik..naik jew cable terus hujan turun...terima kasih Allah..huhuhu
 p.s : tak dapat nak masok kan semua pic..sangat bnyak..huhu..nak tengok yang selebihnya..sila terjah FB..huhu...terpaksa mengagah kan diri menghupdate blog...akhirnya berjaya..


XOXO
Shahidayaacob

Sunday, November 13, 2011

Fasyalyshira ( Teaser)

Minggu ney aku diserang demam secara tiba-tiba..huk huk...tapi akan try menghupdate blog juga...muahahahaha
tengok la sama ada akan berjaya atau tidak..huhuhu


XOXO
Shahidayaacob

Tuesday, November 8, 2011

Wordless Wednesday #15

Wordless Wednesday #15
Dalam Kenangan

i love you nenek

XOXO
Shahidayaacob

Wednesday, November 2, 2011

Speechless....

First of all..sorry la if this entry gila annoying..hohoho...ahak ahak hak tuihhh~~

tapi just nak m'tunjuk kan appreciation & gila terharu..pagi yang indah ney...followers ku genap menjadi 100...lepas ney nak berharap menjadi 200 plak la..( dah start berangan2 dah)
2 hari sebelum ney followers 96
2 hari selepas e2...thank you sngat2
thanx singgah blog saya yang tak seberapa ney...
huhuhuhhuhu
~~MUAX~~
XOXO
Shahidayaacob