My photo
Bila otak dah penuh dengan benda yang nak ditulis.. Disini bermula nya karangan cerita yang panjang lebar..ngeh ngeh

Thursday, October 27, 2011

When Time Turned Into Currency

Aku tak habis2 ngan wayang...kisah plak kan..dah ada orang sudi nak bayar..tak kan tak nak ikot...tuu nama dier tolak rezeki..ingat harga tiket murah...kalu hari biasa ok lah..ney cuti am kowt..1 tiket dah berapa hinggit (orang kedekut memang cam ney)..*sighns

Semalam orang Sambut Diwali, aku pown sambot..but kat wayang jew la..hohoho..Ingat nak tengok citer paranormal activity 3..tapi member tengok In Time dah kuar terus g kaunter bli tiket...eh tak tnya aku pown aku nak tengok citer tu kew tak..halaaaaaaaaa ( tengok demand,dah la tiket orang yang belanja,banyak songeh plak kan)

Citer ney sepatutnya release on 27 September..tapi tak sangka plak release awal..apa lagi bantai tengok jew la...best gak citer dier...

try korang bayangkan,nyawa korang depends on time...if masa korang habis,tamat la riwayat korang..so citer ney mengajar kita menghargai tiap masa yang ada..masa itu sangat berharga ok!!..sob sob

Amanda Seyfried

Justin timberlake
Smart la!!
dalam gelap leh guna lampu kat tangan tu sebagai cahaya

Adegan paling banyak dalam movie ney...
main lari2...yew la kan masa 2 nyawa diorang
habis masa habis la diorang
Dalam citer ney ,Will salas(justin) terpaksa menculik anak orang kaya ,Olivia Wilde (amanda) untuk terus survive...tapi Akhirnya masa Olivie pown dah kena rompak..sapa tak nak hidup sedekad...bayangkan macam mana diorang nak hidup dengan hanya ada masa 4 jam...Korang kna tengok if nak taw ending dier..sama ada will salas & Olivia ney akan terus dapat survive kew tak...Citer ney mmg bikin nebes la...kecuakan tahap maksimum k..haish!!

1 more thing yang agak best...bila masa diorang dah start bergerak...diorang tak akan berubah dah...so nothing will change even muka..if muda,muda selamanya walaupown umo dah beratus tahun..unbelievable~~

Jom tengok trailer dier!!

XOXO

Shahidayaacob


Tuesday, October 25, 2011

Besi Sebenar!!

uit apa ke pelik tajuk...hahaha..ada aku kisah..suka2 nak translate kan..tapi hakikatnya cter ney memang terbaik lah bagi aku...rasa puas gila dapat tengok...

malas nak citer panjang2..kalu dah singgah kat wayang 2,rajin2 kan lah diri beli tiket citer ney yeay...sumpah tak rugi..dengan sound effect yang boleh wat kita rasa gegaran dier yang kaw2..konon2 macam ada kat pertandingan 2 la..hahaha..

G la bertemu Atom (si robot) & Dakota Goyo ( anak laki Charlie)- walaupown name plik...tapi mereka berdua ney sangat2 la chumel..yang pling best,trademark sebelum berlawan..kna menari yeay..hohoho...sumpah chumel...

perlawanan yang mendebarkan
Dakoto Gayo
(nama hawak pelik)
Charlie
so cepat2 g serbu wayang...citer ney boleh wat kita rasa nak gelak,nangis,cuak terbabas,kurang asam & terselit jugak perasaan 'gila kentanggg'..hoho

before that,dah alang ney nak wish befday to my gojes2 BFF yang sambot Born Day on this month...intan & asma...hapy birthday yunk..

Asma - 18/10
Intan - 24/10

so,semalam dekat office my boss ada beli kek yang sumpah chumel..sama chumel cam befday girl...

Chumel kan kan??
wa tak tipukan??
mari potong kek!!
Befday Girl Dengan Burung marah yang berwarna biru
(macam pelik name pas kna translate)
make a wish
fuhhhh
Happy BornDay!!
XOXO
shahida yaacob

Tuesday, October 18, 2011

Monday, October 17, 2011

Awesome Holiday!!! Part 2

8/10/2011

hari ke2 yang penuh dengan rancangan...pagi2 lagi dengan tak mandi lagi terus gerak g pantai...hohohoho( kantoi tak mandi pagi)...kuar dengan muka baru bangun tido..pntai dekat 2 yang berani kuar tak mandi..hohoho

Selipar Kesayang Kami
Tabik Hormat ngada2


gembira dapat g pantai
dengan tak mandinya
hahahaha

lepas balik dari pantai terus g Dtaran Teluk Kemang ( for sure dah mandi & make up siap2)...before menjejak kaki kuar dari bilik sempat lagi bergambar...hehehe..*sighns

Awesome Four
tak faham motif gambar
didampingi kakak2 tiri..
ada2 ciri jadi kakak2 yang garang tak??
Telephone Conversation 


US
Pengalaman paling best dapat naik Banana Boat..2 yang terbaik..bayangkan naik banana boat pkai kain...pernah kew???..XD

terus bedal ABC & Otak2
Sweet Faha yang tak makan otak2
hehehehe
After setel semua aktiviti dekat teluk kemang..now is the time to move out from there...Jom blik Hotel!!
sebelum naik hotel sempat lagi singgah pantai..hohoho

Cenderamata yang sempat kami bila bersama
Aksi Gambar Kami
terima kasih tok En camera


Sunset
baju kami sama~~
XOXO
shahidayaacob

Monday, October 10, 2011

Awesome Holiday!!! Part 1

7/10/2011

Akhirnya tiba juga tarikh yang memang kami semua nantikan selama ney..hohoho..time to release our tension & mengeratkan silaturahim antara kami (ayat berbunga2 dah)

So lets goooooooo to PD..hohohoho...walaupown tak jauh mana still bermakna coz ney 1st time kitaorang bercuti bersama & sampai ke PD dengan menaiki transport awam...betoi kata orang kalu malu bertanya sesat berjalan..so kitaorang buat la mker chumel *cough2 bajet diorang layan pertanyaan kami..alhamdulilah orang PD sangat baik2..hehehehe..Akhirnya setelah 5 jam perjalaan ( macam g terangganu) kitaorang sampai juga di Avillion Port Dickson
perjalanan yang penuh dengan liku
akhirnya...sampai
pandangan dari luar
dah sampai..apa lagi..mula la kami tak reti dok diam...1st things to dooo...lompat atas katil..hehehe

MOtIf pic??
hohohoho...selimut ini lembut
antara trademark kami..tak percaya tengok  pic hari2 berikutnya
memang kami suka bergambar atas katil...hahahaha..1st day jew nak berpuluh pic kami amek..

out of room....masa untuk berjumpa sang matahari..hohohoho

our lunch & dinner
Pizza
Roti penyek
 alhamdululah kenyang...ok...untuk 1st day dah habis...malam~~ swimming pool...yeay!!

XOXO
shahidayaacob