My photo
Bila otak dah penuh dengan benda yang nak ditulis.. Disini bermula nya karangan cerita yang panjang lebar..ngeh ngeh

Friday, April 27, 2012

InteriCad T6 Launch

Assalamualaikum!!!

Hari yang indah...yeay!!..begitu juga dengan mood saya yang begitu indah ditambah dengan alunan angin aircond yang sepoi2 bahasa...wah!!!

Just nak inform, start from today until 6th May 2012. Akan belangsung nya pesta buku dekat PWTC..yeay!!..Event yang memang dinanti2 kan every year..hehe...beli buku dengan harga murah..yes2..leh borong banyak2...biar cukup sampai tahun depan..hehe...

26th April 2012, kitaorang telag berjaya menghadirkan diri ke InteriCAD launch bersama member & bos aku..Walaupown aku sekarang bukan dalam bidang yang aku belajar dulu..bukan main jauh lagi aku menyimpang...sedih..tapi aku happy dengan kerja kau sekarang ni.. lebih mencabar, macam naik batu caves..ce try naik, tengok berapa kali kena berhenti..haha

Bila tengok dia main design2 rasa rindu sangat nak design something..rindu saat kena perah idea untuk bagi customers new design...fresh dari kepala aku..hoho..Tapi masalahnya idea tak nak keluar..last2 aku tido,bajet idea boleh keluar..Hampeh!!

real kan?? gempak la


Macam biasa kitorang telah menyempatkan diri untuk mengambil gambar bersama2..yeay!!

Kami
Tasya yang cun..hehe
Saya yang menyelindungkan badan yang besar!!
itu la my Boss..nampak tak??
Always busy
Our Accountant yang pemalu..hehe

IntriCAD T6 memang terbaik lah!! love it!!

XOXO
Shahidayaacob

Tuesday, April 24, 2012

Wordless Wednesday #23

Wordless Wednesday #23
Favorite Page + Work



XOXO
Shahidayaacob

Monday, April 23, 2012

Our Extreme Holiday * Part 2

Hari kedua yang penuh dengan aktiviti..


Selepas sarapan kitaorang terus bersiap untuk memulakan aktiviti yang telah dirancang...Mana babe? Langkawi Cable Car la...hehe...Tiket calble car include skali dengan hotel fees..so bertambah2 baloinya...

Ok semua dah siap,dah make up,dah wangi, so picture time....

rutin harian sambil menunggu lagi sorang member bersiap
Kami Berempat bergabung...so menjadi colorful...
Verangan jap
Ok cukup bergambar dalam bilik..kalu dapat camera memang semua kerja tak jadi..haish..

Masuk kereta bnda pertama kitaorang cari..PETA!! nak cari jalan menuju ke cable car...jauh jugak la perjalanan, dengan berliku, semua diam fokus pada jalan..hehe..akhirnya kami berjaya sampai seawal yang boleh di Langkawi cable car..kalu tak nak beratur panjang kenalah sampai awal..huhu..

Kakak kita yang sangat chumel...++ pemandu yang berhemeh
Sampai sudah tmpat yang dituju
Menunggu giliran menaiki cable car
gayut saya...tapi pemandangan dari atas mmg sngat cantik..Awesome
Naik
Kemudian turun
Muka penat...kena naik turun tangga
Ok dah habis Hangout dekat kereta kabel..now makam mahsuri..tiket masuk untuk adult RM5 jea... Sangat2 berpatutan kan??..

Mari2 masok
Rumah mahsuri...sangat vintage..teringat rumah nenek plak..huhu

Krdt to faraha...
Penuh dengan sejarah
Balik dah jom...muka dah berminyak oleh sebab kepanasan
Telaga mahsuri
Kat snie,kitaorang tak habis2 nak gelak..mana taknya member aku sorang ni bukan main banyak soalan dia tanya..kitaorang kan penyayang, so jawap la apa yang dier tnya..tapi yang peliks ada soalan dia yang kitaorang tak mampu nak jawap..Contohnya:

Dekat telaga mahsuri

Tira : eh ni tempat mahsuri mandi erk?
Faha : yup, ni lah tmpat dia mandi dulu, orang kata kalu sapu air dalam perigi ni nanti muka berseri2, tapi now berpeluh tak yah la sapu sngat, nanti berpanau..kita renjis2 jea la...
Tira :  baiklah...

3 Minit kemudian...
Tira : ok dah, korang tngok aku berseri2 tak??
Kami : ???
Kami : (gelak tanpa henti)
Tira : kenapa??
Aku : bukan main banyak lagi ko renjis kan..memang berseri la pas ni, habis naik panau t baru taw..haha..kenapa ko ni chumel sngat ha...

Makam Mahsuri

Tira : wey jom bergambar...
Tasya : eh ko ni, ni kubur kot.. pernah nampak orang bergambar dekat kubur??
Tira : Oh tak boleh yea..huhu...eh kenapa ada pisang kat kubur??
Kami : Gulp...semua beredar tanpa kata...

Love this...bukan senang nak wat muka peliks..haha..++ depan orang ramai
Part 3 nanti aku update....sakit perut dok gelak guling...haish

XOXO
Shahidayaacob

Thursday, April 19, 2012

Our Extreme Holiday * Part 1

Akhirnya berjaya menjejak kan kaki di Langkawi buat kali ke -2..  tak banyak perubahan, Tapi sangat2 la seronok..Yeay!!!

Setiap tahun kami akan rancang 1 Holiday untuk m'releasekan ketegangan ,kepenatan ,kestressan dan semua ke ke la..hoho

Tahun lepas PD so this year Langkawi.. tahun depan tak taw la...still dalam perancangan..Hope dapat pergi tmpat yang best2 lagi...Jom Visit Malaysia!!

Kami nak merasa naik ferry, So malam Jumaat kami dah start  naik train dari rawang. Percaya tak kami terpaksa duduk dalam train selama 11 Jam untuk smpai ke arau. Ya ALLAH, penat tak nak cakap la, ditambah dengan perisa kesejukan & kekejungan..Dalam pkul 4am baru boleh tido dengan lena, Akhirnya!!

Sampai arau dalam pkul 9am. Sampai jua kitaorang di Bumi Perlis Indera Kayangan selepas mengharungi pelbagai dugaan. So tmpat pertama yang kitaorang kena terjah, Ferry!!

Kami bernasib baik because sampai2 jew dekat jeti, terus dapat ferry, so x payah nak tungu lama2..Amin2, thanks allah.. :)


Dah tiba dengan selamat dekat LAngkawi, Opearsi mencari kereta sewa bermula.. Semua dah keletihan dengan tak ckup tido, perkara pertama lepas check in nak mandi & tido jap...Kami sampai hotel dalam kowl 12pm. So ada masa yang sangat banyak tok rest before keluar berjalan...

Walaupown hotel kami jauh dari town, tapi hotel dier mmg terbaik.. harga pown not bad,so rasa sangat2 berbaloi..Welcome to Aseania resort langkawi...
Anda pemandu yang sangat berhemah sayang
Cari nombor bilik..semua dah terbayang2 tilam yang empuk
Akhirnya, Hotel yang sangat selesa..paling penting, Katil empuk!!
Dah cukup rest. Time untuk keluar shopping & makan makanan fast food yang free tax..hehe

Sempat lagi... 
Memilih kisses..yeay!!
cari someone yang tersorok..haha
Syurga coklat di Haji Ismail Group..sumpah mata rambang ngan macam2 jenis coklat..Bila masok jew mata fokus dekat coklat yang murah2..huhu..rasa nak g beli lagi...Pkir beg kecik jew, kalu tak habis kena angkut..muahaha...Penat shopping Coklat sahaja, terus cari tmpat yang best untuk mengisi perut..Akhirnya jumpa MR KFC..yeay!!!
Please focus to the free tax chicken 
Berjalan mencuci mata di pantai cenang
Peta Pulau Langkawi yang banyak membantu..kowt
walaupown jengket still rendah..ok FINE!!
Hasil usaha bersama..banyak tak??
tangan penuh dengan beg Haji Ismail Group..perghh
Kenikmatan!!
Kepuasan membeli coklat
Kepelbagaian
Ok our 1st day dah penuh dengan aktiviti yang sangat best so balik konon nak bergossip2 la, tapi bila semua dah mandi terus membongkang kat katil yang empuk ++ dibaluti kesejukan aircond yang tak reti nak pasang slow..

So, good nite Langkawi..


XOXO
Shahidayaacob

Monday, April 16, 2012

Extreme Holiday *TEASER*

13 - 15 April 2012 - Langkawi
Tarikh kami pergi holiday ialah sehari selepas dengar berita pasal gempa bumi, Tsunami..tu yang jadi extreme gila.. Walaupown amaran Tsunami di tarik balik, Kami still takot  nak pergi. Huhu.. Tapi kami tabahkan hati pergi memijak kaki ke Negeri kedah, Langkawi. 

Nanti baru nak update. Ambik gambar tak hingat, now nak upload computer hang2..yew la time ni la nak hang kan..huhu


XOXO
Shahidayaacob

Monday, April 9, 2012

Her Wedding..Part 3 * Selepas Di akad Nikah*

 Ok dah setel semua, Dah salam2 dengan Saudara Mara. Now Sessi tangkap gambar *part yang paling saya suka, Dalam semua pic mesti ada muka aku..haha..kalu takot termuntah bila tngok pic aku yang peliks2 sila sediakan baldi atau plastic bag..Senang kalu emergency..haha

Orang dok sedap menjamu selera aku struggle menyiapkan kakak. Nasib baik ada Si Sayang saya, dier la yang tolong menyiapkan pengantin lelaki. Pakai sampin pown dah tak reti..haha..kelekar la..

Dah siap tukar baju, Touch up balik, sembur minyak wangi semua..OK dah boleh start keluar berjumpa orang ramai. Jalan chumel2 yea kakak, jangan jatoh...hoho

Adik2 ku yang kecil..eh silap, Kakak & adik ku..hoho





baik lah



Ha bukan main berminyak lagi muka..huhu
Akhirnya dapat juga pic 1 keluarga..
My wish to kakak :

Tahniah ok.. Dah jadi bini orang pown, so hope happy selalu, Take care of yourself kat rumah mak mertua tu, Klau rajin singgah la rumah abah..huhu..Ida nak anak buah taw by this year..hehe

Even kita selalu gadoh but 1 important that i want you to know, You are the best sister i have. Ida bangga ada kakak yang sayang adik dier, even ada hal tetap akan cari masa untuk tolong adik..Tak berkira. and banyak lagi..Saya dah nangis...huhu...i hate this feelings

XOXO
Shahidayaacob