My photo
Bila otak dah penuh dengan benda yang nak ditulis.. Disini bermula nya karangan cerita yang panjang lebar..ngeh ngeh

Wednesday, June 15, 2011

panahan tentera udara

First of all,nak ucap tahniah kepada perajurit2 muda yang berjaya menghabiskan latihan selama 6 bulan..yea 6 bulan sti rase macam 6 tahun..seksa tngok korang..sempai gelap min pnas...tapi jasa korang kpada  negara tidak ternilai..so usaha korang ada nilainya..congrats TUDM...

sabtu lpas bersamaan 11 june 2011 bertempat di gopeng perak, so pagi2 lagi dah gerak dari rumah coz majlis bermula kowl 7.30 am...datng dengan mker baru bangun tido...tapi mata terus cerah lepas dapat tngok kapal terbang..yeah!!...

Dari malas jalan terus berlari2 tok amik gambar...----> excited lebih...enough talk!..jom tngok pic & video y smpat diambil...

buku atur cara 
yang dalam bulatan itu KAMAL...dah macam pesalah pown ada..
badge tentera yang bersinar...bling bling

gempak kowt gymnastic diorang..main api!! 
"fearless hawk"
yaya,anuar,kakak kila & her BF...
rasew nak naik & tak nak turun2 dah..boleh tak??
berjalan tak tngok orang dah..

mker letih...sabar yea dik!!
perbarisan yang mmg seragam...plus kna peggang senapang y mmg sah2 la berat 
group pancaragama
hiyark..kuatnya saya!!!

ahmad ibrahim ku!!!

tak ingat nama jet ney...tapi yang ney mmg smart!!
my famili
here comes the army
mummy ku, daddy ku ,& kamal
with kakak misali------>uwekkk!!!
mker tahan panas cox baju yang dier pkai sngat tebal..
nenek, wan, brother, abah & mama
kebanggaan mama & abah
bersama nenek & wan
owh cucu ku----> monolog dalaman nenek
sayang mama
sessi salam salaman
kakak pulak
adik beradik ku...

bila dapat jumpa dengan adik mmang rasa sngat sedih..agak lama tak berjauhan kan..kalu ada depan mata hari2 gaduh..kalu jauh rindu..dah dapat peluk dier rasew mmg sayu..

bertambah sayu bila dier ckap dengan mama
--------> "mama kamal dapat jadi komander,kamal kna duduk kat hutan jew..kalu kamal mati,mama tak pew kew??"...kamal pown takot tapi kna terima la juga...

memang nak nangis time tu gak...adik sendiri kan..tak pew la kamal, mati dmi negara..mati syahid..ok dah jangan sedih...now bagi laluan untuk video yang sempat diambil


video

now my turn..here some pics that have been taken at my kampong..its really nice there..but cuaca masa tu amat panas..that why tak pkai make up pown..so pham2 jew la kalu nampak mker cam hantu pocong!!..wakakaka

pencahayaan terlebih..golap la pulak

erm...i nak ice cream
lawa mker bang...
tara..yang blakang tu rumah nenek & wan...klasik gitu

at ban pecah...tmpat ney pagi2 orang g tangkap kupang & ketam..kalupetang air dah naik...
so bnda yang paling best nak buat melantak char keow teow dier...
mmg best & sngat sedap
tersesat 1 pic kat TUDM..tngok la mker baru bangun tdo..
masa ney dalam pukul 7 pagi..

4 comments:

  1. Tahniah utk Adik!semuga perjuangan yg dilalui akan memberi satu kebanggaan kepada keluarga dan negara....Amin...

    ReplyDelete
  2. tanye kamal ade kawan yg hensem2 tak? nak bkenalan dgn askar udara la, semart yayy xD

    ReplyDelete
  3. hensem 2 x sure..coz semua macam sama jew..botak e2 macho..lalalala..

    nanti bersanding dalam kapal terbang..wehuu..seronok!!

    ReplyDelete